sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Vuoden viinit kilpailun tunnelmia: viimeinen tastingpäivä

 Viimeinen rupeama tämän vuoden kilpailussa, nyt on kaikki maistettu! Tulokset tulevat julki 6.3., siihen asti pitää malttaa odottaa.

Maistaminen alkoi samppanjoilla, olihan se kiva istua lauantain klo 12, kun samppanja alkoi virtaamaan. Edessä oli kokoajan neljä lasia ja kaikissa jaloja kuplia. Ei tätä nyt ihan rajattomasti kestänyt viinejä oli vain parikymmentä, mutta kuitenkin:) Kisaan ilmoitettujen samppanjoiden laatu oli korkea, mukana oli vain yksi selkeä "päärynäsiideri" ja yksi hyvin niukka. Valtaosa viineistä oli talojen "perus samppiksia", muutama vintage ja yksi prestige taisi olla mukana. Ilahduttavaa oli näiden tavallisten samppanjoiden korkea laatu ja tasapaino.

Sitten tuli uuden maailman yli 10€ valkoiset. Hyvin kypsää hedelmää ja korkeahkoa alkoholimäärää. Tästä seurasi, ainakin minulle, liian runsasta fiilistä isoon osaan viinejä. Makeuden fiilistä ilman selkeää sokeria, ei hyvä. Mihin näitä voi käyttää? Ja sitten Sauvignon Blanc, nyt vaikenen , en sano mitään. Rieslingit taas olivat ilahduttavan laadukkaita, ei yritetty olla saksalaisen kopioita, vaan reilusti omaa tyyliä. Hyvä näin!

Valkoisten jälkeen toiseksi viimeisenä settinä uuden maailman yli 17€ punaviinit. Isoja, hilloisia, yllättäen tammen käyttö oli valtaosassa hyvin tasapainoista. Pinot Noirit olivat usein valitettavan karoalomehu/hillo linjalla, persoonattomia. Cabernet Sauvignon taas tuppasi olemaan liian hilloista, paksua. Isojen viinien faneille varmasti löytyy paljon vinkkejä.

Viimeisenä oli arvoviinit. Tähän sarjaa edustaja ilmoittaa haluamansa viinit, kaikille näille olisi vaihtoehtona kilpailla alueellisissa sarjoissa. Valkoisten sarjaa ei syntynyt vähäisen osallistumisen takia, mutta punaisten sarja saatiin kasaan. Mukana olleet olivat aikalailla uudesta maailmasta, lupaavia viinejä  kaiken kaikkiaan. Kiva nähdä tuloksista mitkä nousivat palkinnoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti