Paikan tunnelma on hillitty, mutta kivalla tavalla kodikas. Niin ruoka, kuin viinilistakin vaikuttavat hyviltä, kaukana massapaikkojen tasapaksuudesta. Isot pisteet tulevat raaka-aineiden alkuperän kertomisesta ja lähialueiden suosimisesta. Miksi esimerkiksi hankkia esimerkiksi kalaa jostain Aasiasta, kun meillä on sitä järvet täynnä?
Alkuun keittiön tervehdyksenä tuli hiilostettua porkkanaa mustatorvisienijogurtilla. Porkkana oli porkkanaa, ei siinä mitään, mutta jogurtti oli oikeasti voimakkaan makuista. Sieni tuli oikein mukavasti esille.
Päätöksissäni päädyin lopulta pysymään kokoajan alkuruokalistalla, tällä kertaa se vaikutti omaan fiilikseen paremmin.
Ensimmäiseksi halusin savustettua ankeriasta tilli-perunasalaatilla. Sen kanssa löytyi kivasti kehittynyttä 2008 1er cru Chablista. Tasapianoa löytyi molemmista, annoksesta ja viinistä. Ja ne pelittivät yhteen!
Seuraavana eteen tuli välikeitto, tomaattikeitto wokatulla meriravulla ja viiniksi "rohkeasti" tarjoilijan suosittelema Vacqueyras. Tomaattikeitto oli voimakas, intensiivinen ja yllätyksekseni ne toimivat yhteen.
Ns pää-alkupalaksi oli sitten maalaispateeta ja marinoituja kanttarelleja, viereen Ventoux. Lopuksi vielä pala karpalopiirakkaa kinuskilla Auslesen kera. Tämän herkuttelun jälkeen jaksoi hyvin torkkua junassa matkalla kotiin.
Todella positiivinen kokemus, Roux on joskus ihan oman retken arvoinen ravintola!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti