maanantai 4. helmikuuta 2013

UISGE 2013

Viime lopulla Vanha täyttyi viskistä ja sen ystävistä. Täyttymisen aiheutti UISGE 2013, viski tapahtumia. Asian tekee haastavaksi alkoholi, väkeviä ei meillä saa mainostaa. Näin ollen itse tapahtumaa ei saanut suoraan mainostaa.  Joka tapauksessa sana oli kiertänyt hyvin,  siellä oli aivan täyttä. Tarjolla oli noin 100 viskiä, pääosin Skotlannista, mutta mahtui mukaan Irlantia, Japania ja USA:aa.

Järjestelyt pelasivat hyvin, noh kunhan tottui lipukkeisiin. Ja sille joka miettii suomalaisia ja viinaa, ihan vaan tiedoksi, ViiniExpossa on enemmän "känniörvellystä", kuin tuolla. Ja kävijät olivat, ei kyllä yllättäen, hyvin mies voittoista porukkaa.

Tässä muutamia poimintoja maistamistani herkuista, teknisiin detaljeihin en juurikaan puutu, pelkästään aistein havaittaviin sensaatiohin


Aberlour A'Bunadh: Polttava ( yli 60%), pähkinää, muskottia, kuivattua ananasta. Tarvitsee ehdottomasti vettä sekaan.
Glenfarclas 25-y. Jopa yllättävän raskas , elegantti, vivahteikas tummia marjoja, minttua, pitkä.
Glengoynne 14-y. sigle cask: runsaasti kuivattuja hedelmiä, ruskeita mausteita, mantelia ja vaniljaa.


Glen Elgin 12-y. Perus single malt hyvällä tavalla. Keskitäyteläinen, vivahteikas, tasapainoinen, sopivasti trooppista hedelmää ja mausteita. Maanantai viski:)
Dalmore 18-y. : Hieman pliisu, keskitäyteläinen, pähkinää, toffeeta, kahvia ja vaniljaa. Sattuiko vain huonoon väliin maistelussa?
 Tobermory 15-y.  : Pähkinää, runsas mausteisuus, savua,turvetta, herkkusieniä. Oikein hurmaava!GlenDronach : huomattavan paljon mausteita ja pähkinää, mantelia. Joulumausteita kuin Chilen CS:ssä.


 Nikka Whisky Snigle Malt "Yoichi" 20-y. : Pidättyväinen, valkopippuria, tiukkaa hedelmää.

Yamazaki 12-y.: Vaniljaa, toffeeta, kiinteä kuivattu hedelmä
Yamazaki 18-y. : Pähkinää mausteita, kuivattua hedelmää, ananasta, pitkä ja vivahteikas
Arran: Häkellyttävää tasapainoa savun, turpeen, hedelmän välillä. Hurmaavia!


1 kommentti:

  1. Tarjolla oli kyllä jopa 230 erilaista viskiä, ei siis sataa - mukavaa oli, ja yleisömme käyttäytyi hyvin, siitä suuri plussa!!

    VastaaPoista