tiistai 21. tammikuuta 2014

Vuoden Viinit kilpailu 2014, ensimmäinen kattaus

17. Vuoden Viinit kilpailun maistelut pyörähtivät käyntiin 19.1. Maistettavaa riittää aina 1.3. saakka, koska viinejä on mukana ennätysmäärä. Ihan ei kuitenkaan ”maaginen” 600 viinin raja paukkunut rikki.   

Onko tästä suuresta määrästä viinejä mitään hyötyä? No, en jaksa uskoa. Luulen, että mukana aivan liian paljon samanlaisia viinejä. Olisihan se kiva, jos mukana olisi erilaisia viinejä, koska niitä maasta löytyy. Osaammeko me sitten ”maistaa ja arvostaa” niitä onkin ihan toinen kysymys. Tämä pohdinta selviää tulevien viikonloppujen aikana.

Sitten itse asiaan, viineihin.

Aloitus-sarjana oli uuden maailman alle 11€ valkoiset. Melkein neljäkymmentä viiniä mukana. Ei mitään järistävää. Huolella tehtyjä, nimen omaan tehtyjä, hieman persoonattomia. Pisteet taas hillitystä tammimaisuudesta. Taisi tuomariston pisteissä ylikorostuksellisen selkeät Sauvignon Blancit saada positiivista huomiota. Ei ne huonoja olleet, mutta ei mun juttu.


Päivän toisen settinä oli sopivasti uuden maailman alle 11€ punaiset. Viinejä mukan ”paljon”. Tuli ikävä valkoisia! Oikeasti tylsiä, saman kaltaisia. Taas huolellista tai siis teknisesti tehtyjä, eipä juuri säröjä. Helppoja. Liikaa kypsää persoonatonta hedelmää, irrallista makeutta. Muutamassa oli positiivisesti karheutta havuisuutena ja vihreänä paprikana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti