perjantai 10. tammikuuta 2014

Just Ask
Pitkästä aikaa mahdollisuus päästä oikealle lounaalle. Onneksi Ask avasi juuri tähän väliin lounaat Joulu yms taukojen jälkeen. Paikka on ollut omalla ”syömälistalla” jo pitkään, ei muuta kuin askeleet kohti Vironkatua suurin odotuksin.

Tila on isännöinyt loistavia ravintoloita, itse muistelen melkeinpä haikeudella Safkaa, Luomokin on kasvanut muuton jälkeen paljon vakavammaksi. 

Siis Ask...pieni, intiimi, hillitty. Tyylillä tätä päivää. Lounaslista on yksinkertainen, neljän ruokalajin menu. Ei mitään arpomista tai mukisemista, ota ja syö;)

Alkuun snacksiä, katajaneulasriisikakkua ja samettikukkanäkkäriä majoneesin kera. 
Alkuun savustettua silakkaa, punajuurta ja leipävanukasta, sitten sellerikeitto. Pääannoksena kananpoikaa. Jälkkäriksi valkosuklaata. Alkuun Raimatin luomu Chardonnay ja kanalle Vajran Langhe. Itse pidin Raimatia hieman vaatimattomana ja  tylsänä, mutta ihan jees se toimi annoksiin. Vajra oli paljon enemmän omaan makuuni, kevyt, kirsikkainen, karpaloa ja eloisaa hapokkuutta. Jälkkärin kanssa 

Annokset olivat kauniita, maut tasapainoisia. Kikkailua löytyi, mutta se ei ollut pääosassa. Kokit toivat annokset eteen ja kertoivat mitä lautaselta löytyy, hyvältä tuntuva ote oli mukana. 
Hyvä maku jäi suuhun. Ohjelmaan pitää ottaa illallinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti