lauantai 11. tammikuuta 2014

Linnunlaulu

Taitaa olla Helsingin aikoa oma juusto. En ainakaan muista toista juusto, joka tehtäisiin kaupungissa. Kaupunkilaislehmien maidosta puhumattakaan. 
Juusto tehdään Viikissä, siellä ne lehmätkin laiduntavat. Todellista lähiruokaa, kun keittiön ikkunasta näkee melkein laitumelle. 

Nuori, maukas, kuori on omaan makuun ihan aavistuksen turhan kitkerä. Tämä korjaantui viikon jääkaappikypsytyksellä. Tässä vaiheessa oli jo aavistuksen ”valmis syötäväksi”, eli melkein lähti karkuun veitsen lähestyessä. Vivahteikas, sopivan hapan, aavistuksen pähkinäinen aromi. 

Juustola tai pitäisi kai sanoa meijeri on varsin uusi. Kun startti on näin herkullinen, kannattaa maistella tasaisin välien mihin suuntaan tämä lähtee kehittymään. Samoin aika näyttää tuleeko Viikin lehmien maidosta muitakin tuotteita!



http://helsinginmeijeriliike.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti