maanantai 2. syyskuuta 2013

Yo sushi


Hesari kehui Porvoonkadun mestaa hyväksi. Hyvähän se on, mutta ehdottomasti pitää ja kannattaa mennä Kontulaan saadakseen seudun parasta sushia.

Ihan oikeasti, Kontulaan! Ei se ole niin pelottavaa, kulttuurimatkailua herkuttelun merkeissä.

Yo sushi löytyy ostarin ”laidalta”, uimahallin vierestä, perinteisen kontulalaisen baarin naapurista. Löytämistä helpottamassa on siinä metroaseman lähellä mainos, joka ohjaa oikeaan suuntaan. 

Paikka on pieni, rauhallinen, siisti. Juuri sellainen, kun olla pitää. Lista koostuu 12 ennakkoon suunnitellusta annoskokonaisuudesta. Toki niitä pystyy muokkaamaan oman maun mukaan pientä korvausta vastaan. Itse tilasin rohkeasti kaksi menua 5 ja 6. Vegeä ja perinteisemmän lohi ja rapu nigireillä.
Annokset eivät olleet hyllyssä valmiiksi minua odottamassa, vaan kaikki tehtiin tilausten mukaan. Se on oikein, ei sushi mitään pikaruokaa ole. Tuoreus kaikissa kohdissa on sen valtti, siksi kannattaa rauhoittua muutamaksi minuutiksi odottamaan. 

Eteen tuli kauniita, hyvin tehtyä herkkupaloja. Riisi oli hyvää, lohi raikasta. Rapu, noh sitä tavallista. Kasvikset olivat tuoreita ja rapsakoita. Ehdottoman hyvä maku ja mieli jäi vierailusta. Tänne pitää ehdottomasti tulla, kun sushin kaipuu iskee. Ja metro tuo ja vie - ellei poistellessa vaihda suuntaa kohti pikkulintua - sekin metrollla;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti