Itse tiedän että Gamay on erittäin monivivahteinen lajike. Viinejä löytyy kevyen marjaisista tiukan tanniinisiin. Tuossa muutama viikko sitten Suomen sokkomaistamisen MM-joukkuen sekoitti sen Aglianicoon. Itse olen sen sekoittanut Nebbioloon. Okei, syyllisenä näihin molempiin sekaannuksiin on yksi ja sama viini, Burgaudin James. James on todella paljon poikkeva Beaujolais, mutta loistava sellainen.
Siis asian selvittämiseksi laitettiin Beaujolaisin kylät maistiin. Järjestelyistä kiitos Helsingin Munskänkarnalle.
Mukaan oli saatu kaikki kylät ja yksi hieman vanhempi pullote.
Näitä pitää saada lisää! Ja ei kannata pitää kiirettä, vaan antaa kypsyä muuta vuosi ennen avaamista. Valitettavasti saatavuus Suomesta on kovin heikko, toivottavasti mahantuojat ja rakas Alko saavat tänne muitakin, kuin jättitalojen bulkkia.
Nämä oli maistetut viinit:
Domaine Matray, St Amour 2011
Domaine Matray, Juliénas Vielles Vignes 2011
Domaine de la Croix Barraud, Chénas 2010
Domaine de la Croix Barraud, Chénas Vieilles Vignes 2006
Domaine du Granit, Moulin-à-Vent Cuvée Tradition 2010
Domaine du Point du Jour, Fleurie Sélection de Vieilles Vignes 2010
Domaine du Point du Jour, Chiroubles Cuvée Fernande Janin 2011
Domaine du Point du Jour, Morgon les Aiguais 2011
Maison des Bulliat, Régnié 2009
Chateau Thivin, Côte de Brouilly Cuvée Zaccharie 2010
Chateau Thivin, Brouilly 2011
Tein tosi tuhdin pitkään Imperiaali oluessa ja punaviinissä haudutetun padan Herefordin rinnasta kaiken maailman yrtteineen ja juureksineen. Olin tekevinäni tempun eli yritin näyttää viinivalinnasta huonon esimerkin siitä, miten tuhti ruoka jyrää viinin ja panin kylkeen Cru Pusoleen. Mistähän sainkin sen. Eipä temppu onnistunutkaan. Viinissä riitti makua ihan ihmeellisesti. Mitähän ne on siellä viinitehtaalla loruuttaneet sen laihan litkun joukkoon. No, hyvää oli!
VastaaPoista