sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Carelian Bourgogneviikot

Töölöläinen Carelia aloitti vuoden teemaviikot komeasti Bourgognella. Harvoin pääsee ravintolassa testaamaan harvinaisia huippuja laseittain. Valittavaa löytyy useampaankin visiittiin. Itse tylsästi tyydyin yhteen lauantai iltapäivän ja illan herkutteluun. 

Valittavaa riitti perusviineistä GC:hen, tuottajat olivat hyviä ellei loistavia. Omat kokeilun halut ohjasivat pitkälle valintaa ja pienen empimisen kohdalla sommelier Iisa houkutteli eteenpäin. Ilokseni naapuripöytään "eksyi" Iisan edeltäjä Kai, näin ilta eteni mukavasti pöydästä toiseen huudellen, lasista toiseen. Emme muuten saaneet porttikieltoa;)

Ruoka oli paikalle "tavallista", mutkatonta ja selkeää. Päivän menu koostui uppomuna salaatista, possun poskesta ja jogurttisorbetista. Natsasi viineihin kivasti. Noh, sorbet meni sellaisenaan.

Illan varsinaiset herkut:
Salaatille

1999 Chablis 1er Cru Butteaux, Raveneau
2010 Givry, Joblot


väliviini
2005 Chambertin, A. Rousseau


possulle
2008 Vosne-Romanée, Sylvain Cathiard

2008 Chambolle-Musigny 1er Cru les Charmes, Patrice Rion

väliviinit2003 Pommard 1er Cru Les Pezerolles, de Montille2009 Bourgogne Rouge, Sylvain Cathiard

jälkkärin jälkeen2007 Nuits-Saint-Georges 1er Cru Les Pruliers, Henri Gouges
2000 Corton-Charlemagne, Bonneau du Martray

Ehdottomat suosikkini olivat Joblotin Givry, Rousseau Chambertin ja Sylvain Cathirdin V-R. Tuota Chembertinia ei tarvitse harkita ostaa, hinta pyörii tähtutieteellisnä , 1000€. Mutta Joblot ja Cathiard ovat oikein järkevän hintaisia.

Käykää nauttimassa, niin kauan kuin riittää . Viikot loppuvat lauantaina 9.3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti