torstai 21. maaliskuuta 2013

Bordeaux 1996, mitä pitää tehdä?

Koska hyvän, klassisen vuoden Bordeaux't ovat juotavissa? Kannattaako niitä säätää ikuisuuksia?

Ihan kaikkeen ei Helsingin Munskänkarnan järjestämässä  1996 vuoden tastingissa tullut vastausta. Hyvä idea kuitenkin miten huippuviinit tuolta vuodelta voivat talvella 2013.

Kriitikoiden arvioissa juotavuus on arvioitu alkavan nyt olemaan kohdillaan ja kestävän hyvin seuraavat 15-vuotta.

Kaikki tastingissa mukana olleet viinit olivat hyvin juotavissa, oikein nautittavia. Varsinaisesti kiirettä niillä ei ole, mutta en usko niiden olennaisesti tätä paranevan. Kysymys on lähinnä millaisena haluat omat Bordeaux huiput nauttia nuorena , virkeänä vai lähellä kuolleena.

Aikanaan nämä pullot maksoivat reilusti alle satasen, tänään niistä saa maailmalla maksaa 120-150€ pullolta. Tämä on ihan kohtuullista, koska esimerkiksi 2010 vsk maksaa reilusti enemmän 110-250€. Onko tässä järkeä? Valmiiksi joutavan pullon saa jopa puolella nuoren keskenkasvuisen viinin hinnasta!

Kanta perustuu näihin viineihin, joista oma suosikkini oli Lynch-Bages


Cos d’Estournel
Ducru-Beaucaillou
Lynch-Bages
Pichon Longueville
Prieuré-Lichine
Ch. Palmer










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti