perjantai 1. maaliskuuta 2013

Syrah Kaliforniasta 2005/06Ei mitenkään tunnetuin lajike Kaliforniasta, samalla ei se kalleinkaan. Nämä ovat huomattavasti halvempia kuin vastaavan tasoiset Caberneet tai Pinot Noirit. 

Tästä on kulunut vuosia,kun olen maistanut sarjaa laadukkaita kalifornialaisia. Siksi hämmästyin, kun tammen käyttö oli hallittua. Sitä oli kaikissa viineissä tasapainottavana mausteisuutena, nahka, kaakaota ja kahviakin löytyi. Ylilyöntejä ei tullut vastaan. Vai oliko viinien hedelmä niin suurta ja tasapainoista, että tammi jäi sen alle ( ja tilanne halvemmissa on toisinpäin). Samajuttu mausta löytyvän hillon kanssa, nämä olivat ennemmin kypsän marjaisia, kuin hillopossuja.  Tyylillisesti uskollisia kalifornialaiselle isolle tyylille. Tästä kaikesta suuruudesta huolimatta nämä olivat tasapainoisia. 

Ostaisinko näitä, kun pullohinnat liikkuvat 50-280€? Jep, ostaisin niitä halvempia. Etenkin jos vastaan tulee Lillianin pulloja, ne tarttuvat mukaan. Alba Reva normivuodelta  hinnan ollessa 100€, rikkaana päivänä en miettisi kahta kertaa sen ostamista. Tua Rita 100€ hinnalla saa jäädä hyllylle, sorry.Kantani perustuu näihin viineihin:
Alban Vineyards: Syrah Edna Valley Reva -06  
Pax Wine Cellars: Pax Syrah Cuvée Christine North Coast -06 
Pax Wine Cellars: Pax Syrah Griffin´s Lair Sonoma Coast -05 
Copain Wines: Copain Syrah James Berry Paso Robles -05
Copain Wines: Copain Syrah Thompson Santa Barbara County  
Janzen Estate (Bacio Divino):Vagabond -05  (S60+CS40)                        
Lillian: California Syrah -05                                                           
Lillian: California Syrah -06                 
Qupé: Syrah Bien Nacido Vineyard -05 

Ja verrokkina Tua Rita Syrah 2005, Italia, Toscana Ei kommentteja:

Lähetä kommentti