torstai 25. huhtikuuta 2013

Viini ja olut kohtaavat: Cantillon Saint Lambvinus


Olutta ja viiniä? Kyllä kiitos! Yhdessä pullosta? Älä viitsi pelleillä!

Cantillon, tuo lambicin kärkinimen mielestä näin voi ja kannattaa tehdä. He ovat tehneet viinilambicin. Mukaan on laitettu oikeita rypäleitä. Merlot toimii lajikkeena. On kai vähän makuasia kuulostaako tämä pelottavalta.

Hilpeän Hauen Marko innostui kun näki meidät ja kaivoi tämä meille ihmeteltäväksi. Ensimmäinen yllätys oli kun lasiin tuli ihan kirkkaan punaista nestettä. Tuoksussa oli hapanta punaista marjaa, kirsikkaa. Suussa tämä lambic oli katkeran marjainen. Löytyi puolukkaa, kirsikkaa, mansikkaa ja sitrusta. Tunnistettava lambic, en olisi kyllä arvannut maun olevan Merlot’n ansiota. Avoimesti tämä tuntui ihan selätä Hapokkuus oli melko tuntuvaa, eli veikkaisin tämän vielä tasapainottuvan tulevien vuosien aikana. Maistavamme pullo oli vuodelta 2010.  

Kannattaa käydä maistamassa Kala-ravintoloiden Belgia viikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti