sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Vuoden viinit kilpailun tunnelmia: uusi maailma alle 10€ ja rose

Henkilökohtaisen panokseni antaminen aloitettu VV 2013 löytämiseen on nyt aloitettu. Tänä vuonna oma se on hieman kevennetty, olen mukana neljässä päivässä kuudesta.

Aloituksessa oli tänään uuden maailman alle 10€ punaiset & valkoiset ja rose setit.

Rose on perinteisesti harvinainen laji Suomen tasting skenesssä, tämä on kisan maistelu on useasti ollut se ainoa rose sarja koko vuonna. Nyt se oli valitettavan pieni, mutta jälkikäteen miettien tasainen. Ei ollut huippuja, eikä niitä pahimpia karheita viinejä. Kovin tasapaksu siis. Minun on vaikea oikein asettaa rose-viinejä laajempaan skaalaan, kun niistä on niin vähän kokemusta.

Sitten ne isommat sarjat, uuden maailman alle kympin viinit. Nämä, jos mitä mitkä, ovat ne tärkeät sarjat. Näitä meillä ostetaan. Kovin tasaisia molemmat sarjat olivat. Ei viinien kesken isoja eroja ollut. Takavuosina oli suurempia laatu eroja, usein sinne alaspäin. Tekninen laatu on noussut. Samalla kaikki on tasapäistynyt, oikeiden erojen löytäminen on vaikeutunut. Ei ole paljoakaan eroa maiden tai lajikkeiden välillä. Kärkeen nousi viinit, missä oli eniten tasapainoa runsauden, hedelmän ja rakenteen välillä.

Tuloksia, eli sarjojen voittajien ei vielä kerrota, vaan vasta maaliskuussa. Silloin julkistetaan kaikkien sarjojen voittajat ja tietysti se tavoiteltu Vuoden Viinit 2013!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti